2 Ocak 2015 Cuma

KANDİL SİMİDİ




İŞTE MALZEMELERİMİZ

250 gram margarin 
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu 
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
3,5 bardak un
susam & çörek otu


Gelelim Yapılışına;

susam çörek otu ve yumurta akı hariç bütün malzemelerimizi
 güzelce yoğuruyoruz,


hamurdan; ceviz büyüklüğünde yada yapmak istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp simit şeklini verip
önce yumurta akına sonra susama buluyor tepsiye diziyoruz
(ben bir kısmını çörek otlu bir kısmını susamlı yaptım)


 Kandil simitlerimiz hazır 170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
( yaklaşık 28-30 adet kandil simidi yapabilirsiniz )


Afiyetler Olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder