11 Ocak 2015 Pazar

ALMAN PASTASI


MALZEMELER

3 yumurta
1,5 su bardağı un
2 paket vanilya
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
1 tane kabartma tozu
200 ml sıvı krema
1 kahve fincanı su
Yağlı kağıt




 KREMASI İÇİN 

 1 su bardağı süt
 1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta 
 3 yemek kaşığı toz şeker 
1 adet yumurta sarısı 
1 paket şekerli vanili
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri



NASIL YAPIYORUZ

Kekimiz için öncelikle;
 3 yumurtayı 2 çay bardağı toz şeker ile güzelce köpürene kadar çırpalım...
1 kahve fincan sıvı yağ, 200 ml sıvı krema, 1 kahve fincanı suyu ilave edip çırpmaya devam edelim.
Daha sonra 1,5 su bardağı unun içerisine 2 paket vanilya, 1 tane kabartma tozunu karıştırıp sıvı malzememizin içine ilave edelim.
Güzelce karıştırıp yağlı kağıt ile kapladığımız kelepçeli kek kalıbının içerisine dökelim.
Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım ve kekimizi
pişmesi için fırına koyalım.





Alman pastasının keki pişerken ara kremasını hazırlayabiliriz;
Bir tencere içerisine, 1 su bardağı süt
 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı toz şeker 
1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip pişirelim



 soğuduktan sonra 
2 yemek kaşığı labne peyniri de ilave edip karıştıralım



 ARTIK KEKİMİZİ TAMAMLAYABİLİRİZ;

Ortadan ayırdığımız kekin üst pacasını güzelce 12 ye bölelim


hazırladığımız kremayı kekin alt parçasına döküp tamamen kaplanacak şekilde yayalım 


kestiğimiz dilimleri krema sürülmüş alt tabanın üzerine yerleştirelim.


ve üzerine de pudra şekerimizi eleyip servis yapabiliriz



Afiyet Olsun
:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder