17 Ocak 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI AYVALI PIRASA




İŞTE MALZEMELERİMİZ

1 kilo gömme pırasa
1 Adet ayva
2 Adet havuç 
1 Adet kuru soğan
zeytin yağı 
dereotu
tuz

(Pırasalar geleneksel yöntemlerle toprağa gömülüp lezzetleniyor)
Ekim ayından itibaren tarlalardan sökülen pırasaların bir bölümü, demetler halinde kökleriyle toprağa gömülüp bekletiliyor. 
Soğuk kış aylarında topraktan çıkartılan pırasalar bembeyaz ve daha lezzetli oluyor  :)



İŞTE YAPILIŞI

Pırasaları temizledikten sonra verev şekilde doğrayalım 
Ayvayı da temizledikten sonra küp küp doğrayalım 
kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra,





 zeytin yağında önce kuru soğanı ardından ayvayı biraz kavuralım 




Pırasaları da ekleyelim tuzunu ve yeteri kadar suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım,



Ayrı bir yerde 2 adet havucu iri olarak rendeleyip yağda kavuralım 



Yarım saatte yemeğimiz hazır olacaktır.
Tencerenin kapağını açmadan yemeğimizi soğumaya bırakalım.
Sunum için servis tabağımıza aldığımız yemeğimizin üzerine kavurduğumuz havuçları ilave edelim.
Dereotu ile süsledik mi yemeğimiz hazır,


AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder