MALZEMELERİMİZ
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
ÜZERİNE
Şam Fıstığı
GELELİM YAPILIŞINA
Öncelikle toz şeker ve 3 yumurtayı köpürene kadar çırpalım,
Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve irmiği ekleyelim ve çırpmaya devam...
un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde birleştirip eleyerek karışıma ekleyelim,
en son 1 limonun kabuğunu rendeleyip içerisine ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım
Artık revaninin hamuru hazır
25x35 ölçülerinde fırın kabına dökebiliriz.
önceden 180 dereceye ayarlayıp
ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirebiliriz.
Şimdi ise şerbeti hazırlayabiliriz;
Su, şeker ve yarım limon suyunu
kıvam alana kadar kaynatalım...
ve
altını kapatıp
ve
altını kapatıp
şebetin ılınması için bekleyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder