20 Ocak 2015 Salı

REVANİ



 MALZEMELERİMİZ

3 kahve fincanı irmik 
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un 
3 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 kabartma tozu




ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu




ÜZERİNE 
Şam Fıstığı





GELELİM YAPILIŞINA

Öncelikle toz şeker ve 3 yumurtayı köpürene kadar çırpalım,
Sırayla yoğurt, sıvı yağ ve irmiği ekleyelim ve çırpmaya devam...
un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde birleştirip eleyerek karışıma ekleyelim,
en son 1 limonun kabuğunu rendeleyip içerisine ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım




Artık revaninin hamuru hazır 
25x35 ölçülerinde fırın kabına dökebiliriz.
 önceden 180 dereceye ayarlayıp
ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirebiliriz.




Şimdi ise şerbeti hazırlayabiliriz;

Su, şeker ve yarım limon suyunu
 kıvam alana kadar kaynatalım...
ve
altını kapatıp
şebetin ılınması için bekleyelim



Fırından çıkardığımız revaninin ılınması için bekleyelim,
(Şerbet ılık revani ılık olacak)




artık her ikisini buluşturabiliriz
:)



Bütün şerbeti revaninin her yerine gelecek şekilde dökelim






Oda sıcaklığında yaklaşık iki saat bekletelim,
Sonra buzdolabına soğuması için  koyabiliriz





AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder