İŞTE MALZEMELERİMİZ
2 su bardağı un
125 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
3-4 çorba kaşığı soğuk su
125 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şeker
1 yumurtanın sarısı
3-4 çorba kaşığı soğuk su
yağlı kağıt
İÇ MALZEMESİ
2 Elma
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Nasıl Yapıyoruz;
Un, Tereyağ, yumurta sarısı ve pudra şekeri ile
hamurumuzu yoğuruyoruz.
(Hamur ele yapışacak şekilde oluyor.elimizi hafif unlayarak hamurumuzu toparlayabiliriz )
Tart hamurunu bir tabağa alalım,
streç film ile kaplayıp buzdolabında iç malzememizi hazırlayana kadar dinlendirelim,
(Ben bu hamur ölçüsünde 25 x 30 ölçülerinde fırın kabına 2 defa 6 kişilik tart hazırlayabiliyorum)
2 Elmayı dilimleyelim
1 yemek kaşığı tereyağ, 2 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı pudra şekeri ile pişirip
6 adet iri kıyılmış cevizi de ekleyelim soğuması için bekleyelim.
Artık yağlı kağıdımızı fırın kabına yerleştirip elmalı harcımızı ilave edebiliriz,
hamuru ikiye bölüp ince bir şekilde açalım ve iç malzememizin üzerini kaplayalım.
hamurumuz açarken yırtılabilir önemli değil :)
(Hamurun tamamını kullanmak istiyorsanız iç malzemeyi iki katına çıkartabilir, daha büyük bir fırın kabında da pişirebilirsiniz)
(Kalan hamurumuzu buzlukta bir daha ki tart için saklayabilirsiniz,tart yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarmanız yeterli olacaktır)
Artık 180 derece ısıtılmış fırında pişirebiliriz.
İç malzememiz pişmiş olduğu için ısıtılmış fırında 20-25 dakikada pişecektir.
Ters tartımız hazır :)
*
Servis için ters çevirip, malzeme üzerinde olacak şekilde servisimize alıp yağlı kağıdı dikkatlice çıkartalım.
Ters Tart Hazır
....Afiyet Olsun Efenim....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder