27 Ocak 2015 Salı

ÇİĞ BÖREK




ÇİĞ BÖREK HAMURUMUZ İÇİN 
MALZEMELERİMİZ

2,5 Su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı silme tuz
1,5 su bardağı su




ÇİĞ BÖREĞİN İÇ MALZEMESİ;
150 Gram kıyma 
1 büyük boy kuru soğan
isteğe bağlı olarak maydanoz
Tuz,karabiber
1 çay bardağı su

KIZARTAMAK İÇİN 

Yeteri kadar sıvı yağ







GELELİM YAPILIŞINA 

Hamur için olan malzemelerimizi birleştirelim
(hamurumuz kulak memesi kıvamında yumuşak olacaktır)
İç malzemeyi hazırlayana kadar üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirelim,

Kuru soğanı rendeleyip
 kıyma,tuz,karabiber ve maydanoz ile güzelce karıştırıp
 1 su bardağı suyu da ilave edelim.
(kıymalı harcın içerisine su koymaz isek böreğimiz pişerken kıyma topak topak olacaktır)




 Bütün malzemelerimiz hazırsa artık böreği tamamlayabiliriz




Hamuru 15 parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açalım
İç malzemeyi hamurun yarısını kaplayacak şekilde güzelce yayalım üzerini kapatalım
 Bütün börekleri bu şekilde hazırlayalım.
Hepsi hazırsa artık kızartabiliriz.












 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder