MALZEMELERİMİZ
4 adet yufka
Yarım kilo temizlenmiş doğranmış
ıspanak yaprakları
4 dilim kuru ekmek
1 yumurta
1 baş kuru soğan
250 gram lor peyniri
tuz
karabiber
arzuya göre pul biber
sıvı yağ
Yufkaları arasına sürmek içi;
yarım su bardağı
su ve sıvı yağ karışımı
Böreğimizin üzeri için;
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
NASIL YAPIYORUZ
Yemeklik doğradığımız kuru soğanları
küp küp doğradığımız kuru ekmekler ile birlikte kavuralım.
Kavurduğumuz soğanlı ekmek karışımının içerisine yumurtayı da kırıp güzelce pişirelim.
tuz ve karabiber de ekleyip malzemenin soğuması için bekletelim
Doğramış olduğumuz ıspanak yapraklarının içerisine
hazırladığımız harcı ve lor peynirini ekleyelim.
(Ispanağın kendine has kekrimsi bir tadı vardır)
Hazırladığımız yumurtalı harç bu tadını kapatıyor. Çocukken annem bize ıspanak yedirmek için böreği bu şekilde hazırlardı.
Artık ıspanaklı kol böreğini tamamlayabiliriz
İkiye böldüğümüz yufkanın üzerine önce su ve yağ karışımından sürüp uzun kenarından başlamak üzere iç malzememizi ekleyip yuvarlayarak saralım. Bütün yufkalar bitene kadar bu şekilde hazırlayalım,
Artık ıspanaklı kol böreği fırına gitmeye hazır;
üzeri için hazırladığımız
karışımı da güzelce böreğimize sürüp
180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Sıcacık çayın yanında
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder