17 Ocak 2015 Cumartesi

ANNEMİN ISPANAKLI BÖREĞİ



MALZEMELERİMİZ

4 adet yufka
Yarım kilo temizlenmiş doğranmış
 ıspanak yaprakları
4 dilim kuru ekmek
1 yumurta
1 baş kuru soğan
250 gram lor peyniri 
tuz
karabiber
arzuya göre pul biber
sıvı yağ

Yufkaları arasına sürmek içi;
yarım su bardağı
 su ve sıvı yağ karışımı 


Böreğimizin üzeri için;

1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su







NASIL YAPIYORUZ

Yemeklik doğradığımız kuru soğanları
küp küp doğradığımız kuru ekmekler ile birlikte kavuralım. 
Kavurduğumuz soğanlı ekmek karışımının içerisine yumurtayı da kırıp güzelce pişirelim.
tuz ve karabiber de ekleyip malzemenin soğuması için bekletelim


Doğramış olduğumuz ıspanak yapraklarının içerisine 
hazırladığımız harcı ve lor peynirini ekleyelim.

(Ispanağın kendine has kekrimsi bir tadı vardır)
 Hazırladığımız yumurtalı harç bu tadını kapatıyor. Çocukken annem bize ıspanak yedirmek için böreği bu şekilde hazırlardı.


Artık ıspanaklı kol böreğini tamamlayabiliriz




İkiye böldüğümüz yufkanın üzerine önce su ve yağ karışımından sürüp uzun kenarından başlamak üzere iç malzememizi ekleyip yuvarlayarak saralım. Bütün yufkalar bitene kadar bu şekilde hazırlayalım,


Artık ıspanaklı kol böreği fırına gitmeye hazır;
üzeri için hazırladığımız 
karışımı da güzelce böreğimize sürüp 
180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.





Sıcacık çayın yanında

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder