17 Ocak 2015 Cumartesi

KARNABAHAR KÖFTESİ


İŞTE MALZEMELERİMİZ;

1 ortaboy karnabahar 
1 yumurta 
1 paket ızgara köfte harcı :)
yeteri kadar sıvı yağ
yeteri kadar galeta unu
tuz ,karabiber

Servis için ;

250 gram süzme yoğurt 
dere otu 2 diş sarımsak 
zeytin yağı
tuz





İŞTE YAPILIŞI;

Karnabaharı küçük parçalara bölerek haşlayalım 



Haşlanmış ve süzülmüş olan karnabaharların içerisine 1 paket ızgara köfte harcını, 
1 yumurtayı tuz ve karabiberi ekleyip güzelce yoğuralım  


Hazırladığımız harcımıza
 köfte şeklini verip galeta ununa bulayalım,



Şekil verdiğimiz köftelerimizi yağda nar gibi kızartalım



Kızarttığımız köftelerin yanına, yoğurt, dere otu, sarımsak, tuz ve zeytin yağını karıştırıp hazırladığımız
güzel bir sos ile servis yapalım


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder