29 Ocak 2015 Perşembe

DAYANILMAZ BİR LEZZET (MANTI)



- KİM DEMİŞ MANTI KÜÇÜK KÜÇÜK OLMALI -
HAMURU KIVAMINDA İÇ MALZEMESİ LEZZETLİ OLDUKTAN SONRA 
YEMESİNE DOYUM OLMAZ ;)


MANTI HAMURU İÇİN MALZEMELER 

3 Su bardağı un
1 yumurta 
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı silme tuz




İÇ MALZEMESİ 

150 Gram kıyma
1 orta boy soğan 
Az miktarda maydanoz
Tuz, karabiber

MANTIYI HAŞLAMAK İÇİN

1 Su bardağı et suyu
4 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

 Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ, nane pul biber



- 6 PORSİYON -
 için malzemelerimiz hazır




Hamuru mümkün oldukça ince açalım
kalıpla keselim kıymadan aldığımız parçaları hamurun üzerine koyup kapatalım
Bütün  malzeme bitene kadar bu şekilde yapalım.
















Et suyu karışımını kaynatıp 
Mantıyı kaynamakta olan suyun içerisinde 
5 dakika kaynatalım




Mantımız hazır tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurt ile 
servis yapalım,
Tereyağ içerisine kavurduğumuz nane ve pul beri de
 yoğurdun üzerine dökelim.




N E  D İ Y E L İ M  A F İ Y E T  O L S U N
;)
                            
                                



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder