- KİM DEMİŞ MANTI KÜÇÜK KÜÇÜK OLMALI -
HAMURU KIVAMINDA İÇ MALZEMESİ LEZZETLİ OLDUKTAN SONRA
YEMESİNE DOYUM OLMAZ ;)
MANTI HAMURU İÇİN MALZEMELER
3 Su bardağı un
1 yumurta
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı silme tuz
İÇ MALZEMESİ
150 Gram kıyma
1 orta boy soğan
Az miktarda maydanoz
Tuz, karabiber
MANTIYI HAŞLAMAK İÇİN
1 Su bardağı et suyu
4 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ, nane pul biber
- 6 PORSİYON -
için malzemelerimiz hazır
Hamuru mümkün oldukça ince açalım
kalıpla keselim kıymadan aldığımız parçaları hamurun üzerine koyup kapatalım
Bütün malzeme bitene kadar bu şekilde yapalım.
Et suyu karışımını kaynatıp
Mantıyı kaynamakta olan suyun içerisinde
5 dakika kaynatalım
Mantımız hazır tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurt ile
servis yapalım,
Tereyağ içerisine kavurduğumuz nane ve pul beri de
yoğurdun üzerine dökelim.
N E D İ Y E L İ M A F İ Y E T O L S U N
;)
;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder