Malzemelerimiz,
Öncelikle söylemeliyim ki tarifte kullanılan sebzelerden dilediğinizi;
zevkinize göre seçebilir, ekleyebilir yada çıkartabilirsiniz
∞ adet patlıcan
∞ adet charleston biberi
∞ adet kapya biberi
∞ adet havuç "turuncu"
∞ adet havuç "kırmızı"
∞ adet kabak
listemiz böyle gidiyor
Tepsi yuvarlak olmak şartı ile;
yapıcağımız boyuta göre malzemelerimizi kendimiz ayarlayabiliriz
Tabiki bu malzemelerimizin tutunması gereken
bir hamura ihtiyacı var
bunun için;
Klasik incecik bir pizza hamuru işimizi görecektir
Nasıl Yapıyoruz,
Bütün sebzelerimizden bir peynir bıçağı yardımıyla ince/uzun şeritler elde ediyoruz
Sonra hamurumuzu yuvarlak bir tepsiye alıyoruz
Tepsiye aldığımız hamurumu ilk önce çatal yardımıyla bir kaç delik açıyoruz ve ardından,
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı köri
ilave ediyor ve hamurun heryerine güzelce sürüyoruz
- harika bir karışım -
Hamurumuz ve sosumuz hazır
istersek üzerine sebzelerimizi yerleştirmeden
tuz / karabiber
ekleyebiliriz
- Sarmak yada Sarmamak -
Eğer sarma işlemimiz de bittiyse
- Üzerine az biraz zeytin yağı damlatıp -
öncede ısıtılmış 180ºC fırında 30 dakika pişmeye gönderebiliriz
Afiyet Olsun
:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder