30 Aralık 2014 Salı

MEYHANE PİLAVI






  MALZEMELERİMİZ 

2 su bardağı pilavlık bulgur 
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kasığı tereyağı
2 yemek kaşığı biber salçası 
2 adet yeşil biber ince doğranmış
1 adet kuru soğan ince doğranmış
1 büyük boy domates küp küp doğranmış
 2 diş sarımsak


NASIL YAPIYORUZ

Tereyağ ve sıvı yağ ilave ettiğimiz tenceremizin içerisine soğan sarımsak ve biber ilave edip kavuruyoruz.
Domates ve salçamızı da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
Daha sonra bulgurumuzu ilave ediyoruz biraza böyle kavurduktan sonra et suyunu ilave edip bulgurumuzun üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.




Tuzunu da ilave edip kaynamaya başladığında altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder