" Not: Tarifi Refika Birgül'ün Programı Mucize Lezzetler' den esinlenerek yaptım :) "
ama
Benim malzemelerim biraz farklı;
Yarım paket baklavalık yufka
250 gram kadar peynir (ben beyaz peynir kullandım)
2 yumurta
Yarım bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Gelelim yapılışına;
Baklavalık yufka açıldıktan sonra çok çabuk kurur ve parçalanır sorun değil,
tamamını da parçalaya bilirsiniz :)
Tavamızın alt kısmına bir kaç yufkayı yerleştirelim
Yumurta, sıvı yağ, ve sütü ayrı bir yerde çırpalım, bu karışımı yufkaların arasına gezdirelim
kat kat bu işlemi yapalım.
yufkalarımızın yarısını bu sekilde hazırladıktan sonra peynir, dereotu ve maydanozu karıştırıp karabiber ile tuzumuzu da ekleyip malzemelerimizden ayrı bir karışım hazırlayalım
arasına bu malzemenin hepsini yerleştirelim.
Geri kalan yufkaları da bitirene kadar aynı işlemi yaparak peynirli karışımın üzerine kapatalım, sıvı malzemeniz kalırsa eğer;
en üstüne bu malzemeyi gezdirebilirsiniz! ;)
ve artık ocağımızı yakmanın zamanı;
( bunun püf noktası ocak kısık ateş olacak ki böreğimizin içi de iyice pişsin )
Afiyet Olsun
Refika Birgül'e sonsuz teşekkürler Facebook sayfasında bu tarifimin resmini paylaştığı için :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder