MALZEMELERİMİZ:
PEYNİRLİ BÖREKİÇİN:
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
PATLICANLI BÖREK İÇİN:
4 adet patlıcan
2 adet ortaboy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
Patlıcanları kavurmak için sıvı yağ
Yufkalarımızı ıslatmak için 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımı
6 adet yufka
ÜZERİ İÇİN:
2 adet yumurta sarısı
Patlıcanlı börek için; Soğanımızı yağda kavuruyoruz, kavurduğumuz soğanın içine küp küp doğradığımız patlıcanlarıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ardından tuz, karabiber ve seviyorsak eğer, kırmızı toz biberide ilave edip kavurma işlemini tamamlıyoruz malzememiz soğuduktan sonra yarım demet maydonuzu doğrayıp üstüne ilave ediyoruz.
Peynirli börek için ise; lor peniri, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de ilave ediyor iç malzememizi hazırlıyoruz.
Gelelim bu börek nasıl bu şekilde gözüküyor
Burası çok önemli !
Yufkalarımızı 4 eşit parçaya bölüyoruz, hazırladığımız sıvı malzeme ile ıslatıyoruz
daha sonra görüldüğü gibi kestiğiniz parçayı sivri ucundan işaret parmağınız ile tutarak büzüştürün hazırladığımız iç malzemeyi koyarak yuvarlayın.
Arzunuza göre susam ,çörek otu ile süsleyin.170
derecede,kızarana kadar pişirin. Sevdikleriniz ile beraber afiyetle yiyin ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder