MALZEMELERİMİZ
İki adet pasta tabanı biri kakaolu biri sade,
(isterseniz kekleri evde yapabilirsiniz )bazen hazır almak kolay oluyor :)
300 gram eritme çikolata (pasta malzemeleri satılan yerden bulabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti,
1 paket krem şanti,
Keklerimizi ıslatmak için 1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı şeker
Pastamızın arasına sürmek için 2 paket Creme Ole vanilya aromalı
Üzeri için çikolatalı pasta süsleme malzemesi ve rende çikolata.
Üzeri için çikolatalı pasta süsleme malzemesi ve rende çikolata.
YAPILIŞI
Keklerimizin birer parçalarını ayrı bir yere alıyoruz
Keklerimizi "eşit" yuvarlak halkalar halinde kesmemiz gerek!
Keklerimizi "eşit" yuvarlak halkalar halinde kesmemiz gerek!
Ben 1 çay bardağının ağız kısmı ve bir boy büyük bir tabağın "çorba tabağı kullanabilirsiniz"
yardımı ile de ikinci parçayı kesiyoruz ve parçalarımızı bir kakaolu bir beyaz olacak şekilde yerleştiriyoruz
Şekerli süt ile her iki tarafı ıslatıyor...
diğer bir tarafta da 2 paket "creme ole" yi tarife göre yapmaya başlıyoruz...
yardımı ile de ikinci parçayı kesiyoruz ve parçalarımızı bir kakaolu bir beyaz olacak şekilde yerleştiriyoruz
Şekerli süt ile her iki tarafı ıslatıyor...
diğer bir tarafta da 2 paket "creme ole" yi tarife göre yapmaya başlıyoruz...
ve hazırladığımız ilk katmanın üzerine güzelce sürüyoruz
Ayrı bir yerde 1 paket krem şantiyi de üzerindeki tarife göre hazırlıyor
ve
300 gram çikolatayı benmari usulu eritip içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz
Halihazırda çikolatamız sıcak içen krem şanti ile beraber çırpıyoruz
Pastamızın dışı için kremamız hazır.
Pastamızı birleştirip üzerine de krem şanti ve çikolata karışımını güzelce sürdükten sonra
artık pastamızın üzerini süslemeye geçebiliriz
ve arkadaşlar süslememiz de bittikten sonra
her zaman yaptığımız gibi sunuma geçiyoruz
ve
afiyetle yiyoruz..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder