MALZEMELERİMİZ
2 Adet kemer patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz
Patlıcanı pijama şeklinde soyup küp küp doğrayalım
soğanı da küp küp doğrayalım
Zeytin yağında önce soğanı,
ardından patlıcanı kavuralım
Kavrulan soğan ve patlıcanın ardından
yıkadığımız pirinci de ekleyip
biraz kavurduktan sonra,
Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim
2 adet kesme şekeride ilave edelim
kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirelim
İncecik doğradığımız dereotunu
pişmiş olan pilavın içerisine ekleyip karıştıralım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder