17 Şubat 2015 Salı

PATLICANLI PİLAV



MALZEMELERİMİZ 

2 Adet kemer patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker 
tuz 




Patlıcanı pijama şeklinde soyup küp küp doğrayalım
soğanı da küp küp doğrayalım 




Zeytin yağında önce soğanı, 
ardından patlıcanı kavuralım








Kavrulan soğan ve patlıcanın ardından
yıkadığımız pirinci de ekleyip
biraz kavurduktan sonra,




Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim
 2 adet kesme şekeride ilave edelim
 kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 
pişirelim









İncecik doğradığımız dereotunu
 pişmiş olan pilavın içerisine ekleyip karıştıralım




AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder