İŞTE MALZEMELERİMİZ
1 kilo temizlenmiş küp küp doğramnış ayva
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limon 4-5 adet karanfil
ayvanın çekirdekleri
tüm malzemeleri genişçe bir tencereni içine koyalım
(Ayvanın çekirdeklerinide)
yarım limonu sıkalım
limonun kabuğunuda tencerenin içerisine bırakalım
Ayva reçeli olmak üzere ocağımızda :)
Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım
İçerisine koyduğumuz ayva çekirdeklerinden dolayı
reçelimizin rengi koyulaşaktır
Reçelin kıvamı;
şerbetten daha koyu ama akışkan bir kıvam aldığında
Ayvalarımızda şeffaf ve yumuşak bir kıvam aldığında artık olmuştur.
İçerisindeki çekirdekleri ve karanfilleri çıkartalım
Sabah kahvaltılarına kurabiyelerde kullanmak üzere reçelimiz hazır
*Ben mevsim meyvelerinden reçel yapılacağım zaman
az miktarda taze taze yapmayı tecih ederim*
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder