10 Şubat 2015 Salı

AYVA REÇELİ




İŞTE MALZEMELERİMİZ


1 kilo temizlenmiş küp küp doğramnış ayva
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limon 4-5 adet karanfil
ayvanın çekirdekleri



tüm malzemeleri genişçe bir tencereni içine koyalım
(Ayvanın çekirdeklerinide)
yarım limonu sıkalım 
limonun kabuğunuda tencerenin içerisine bırakalım




Ayva reçeli olmak üzere ocağımızda  :)




Önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım



İçerisine koyduğumuz ayva çekirdeklerinden dolayı 
reçelimizin rengi koyulaşaktır











Reçelin kıvamı; 
şerbetten daha koyu ama akışkan bir kıvam aldığında 
Ayvalarımızda şeffaf ve yumuşak bir kıvam aldığında artık olmuştur.




İçerisindeki çekirdekleri ve karanfilleri çıkartalım
Sabah kahvaltılarına kurabiyelerde kullanmak üzere reçelimiz hazır




*Ben mevsim meyvelerinden reçel yapılacağım zaman
 az miktarda taze taze yapmayı tecih ederim*




AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder