6 Şubat 2015 Cuma

HAFİF SÜTLÜ GÜZEL BİR TATLI KAZANDİBİ




MALZEMELERİMİZ 

1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı pirinç unu 
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker

tepsiyi yağlamak için ;
1 yemek kaşığı kadar tereyağ
1 çay bardağı toz şeker


Ben malzemeyi iki ölçü olarak kullanıp
 25*35 dikdörtgen fırın tepsisinde yapıyorum 

25*35 ebatlarında tepsiyi güzelce yağlayıp 
toz şekeri her yerine yapışacak şekilde bulaştırıyoruz 




Kaynayıp koyulaşan karışımı yavaş yavaş tepsiye dökelim.




Şimdi sıra ocakta çevire çevire pişmekte  :)






harlı ateşte şeker ve yağ yanıp tepsinin kenarları karamelleşip kızarana kadar hafif yanık kokusu alana kadar pişirelim




Tatlımız hazır  
soğutup istediğimiz zaman dilimleyip servis yapabiliriz


SERVİS ÖNERİSİ

*KAZANDİBİ TATLISINI 
1 TOP PROFİTOLLÜ DONDURMA İLE YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM*





Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder