MALZEMELERİMİZ
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
tepsiyi yağlamak için ;
1 yemek kaşığı kadar tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
Ben malzemeyi iki ölçü olarak kullanıp
25*35 dikdörtgen fırın tepsisinde yapıyorum
25*35 ebatlarında tepsiyi güzelce yağlayıp
toz şekeri her yerine yapışacak şekilde bulaştırıyoruz
Kaynayıp koyulaşan karışımı yavaş yavaş tepsiye dökelim.
Şimdi sıra ocakta çevire çevire pişmekte :)
harlı ateşte şeker ve yağ yanıp tepsinin kenarları karamelleşip kızarana kadar hafif yanık kokusu alana kadar pişirelim
Tatlımız hazır
soğutup istediğimiz zaman dilimleyip servis yapabiliriz
SERVİS ÖNERİSİ
*KAZANDİBİ TATLISINI
1 TOP PROFİTOLLÜ DONDURMA İLE YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM*
Afiyet Olsun
SERVİS ÖNERİSİ
*KAZANDİBİ TATLISINI
1 TOP PROFİTOLLÜ DONDURMA İLE YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM*
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder