18 Şubat 2015 Çarşamba

EGE OTLARINDAN ŞEVKETİ BOSTAN (BOSTANOTU)



EGE BÖLGESİNDE SIKLIK İLE TÜKETİLEN BİR BİTKİDİR

KEMİKLİ KUZU ETİ İLE PİŞİRİLEREK YEMEĞİ

YADA HAŞLAMA SALATASI YAPILIR

ARAPSAÇI VE ENGİNAR İLE PİŞİRİLDİĞİNDE DE ÇOK LEZZETLİ OLUR.




Malzemeler;

Yarım kilo şevketi bostan
300 gram kuzu eti
2 tane orta boy kuru soğan
tuz 
karabiber
sıvı yağ


Yemeğin terbiyesi için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
yarım limon suyu








Öncelikle kuru soğan ve eti rengi değişene kadar yağda kavuralım,




Bol suda yıkadığımız ve yemeklik boyda kestiğimiz şevketi bostanı tencereye ilave edip 
tekrar karıştıralım 





tuz,
karabiber ,
ve kaynamış su ilave edip 
harlı ateşte kaynadıktan sonra 
ocağın altını kısıp
şevketi bostanın kök kısımları 
yumuşayıncaya kadar pişirelim 




yumurta sarısını 
limon suyu 
1 yemek kaşığı un ile çırpalım 
yemeğin suyundan azar azar karışıma 
ilave edip bu kayışımı yavaş yavaş 
tencerenin içerisine 
boşaltalım
5 dakika daha kaynatalım


Yemeğimiz pişmiştir :)







AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder