EGE BÖLGESİNDE SIKLIK İLE TÜKETİLEN BİR BİTKİDİR
KEMİKLİ KUZU ETİ İLE PİŞİRİLEREK YEMEĞİ
KEMİKLİ KUZU ETİ İLE PİŞİRİLEREK YEMEĞİ
YADA HAŞLAMA SALATASI YAPILIR
ARAPSAÇI VE ENGİNAR İLE PİŞİRİLDİĞİNDE DE ÇOK LEZZETLİ OLUR.
Malzemeler;
Yarım kilo şevketi bostan
300 gram kuzu eti
2 tane orta boy kuru soğan
tuz
karabiber
sıvı yağ
Yemeğin terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
yarım limon suyu
Öncelikle kuru soğan ve eti rengi değişene kadar yağda kavuralım,
Bol suda yıkadığımız ve yemeklik boyda kestiğimiz şevketi bostanı tencereye ilave edip
tekrar karıştıralım
tuz,
karabiber ,
ve kaynamış su ilave edip
harlı ateşte kaynadıktan sonra
ocağın altını kısıp
şevketi bostanın kök kısımları
yumuşayıncaya kadar pişirelim
yumurta sarısını
limon suyu
1 yemek kaşığı un ile çırpalım
yemeğin suyundan azar azar karışıma
ilave edip bu kayışımı yavaş yavaş
tencerenin içerisine
boşaltalım
5 dakika daha kaynatalım
Yemeğimiz pişmiştir :)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder