BÖĞÜTLENLİ PASTACIKLAR
İÇİN MALZEMELER
1/2 kg süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 fincan nişasta
2 yemek kaşığı un
5 adet milföy
(Kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
Böğürtlen
pudra şekeri
YAPILIŞI
Öncelikle kare olan milföy parçalarını ortadan iki ye bölüp fırında pişirelim
Sütün içerisine yumurta,un ,nişasta ,vanilya,toz şekeri ekleyip
koyu bir kıvam alana kadar pişirelim
Pişen milföylerimiz
kat kat kabaracağı için bir bıcak yardımıyla 3 e ayırabilirsiniz
Harıladığımız kremayı sıkma aparatına koyduktan sonra milföylerimizin üzerine sıkalım
böğürtlenleride istediğimiz kadar üzerine yerleştirelim
İkinci katıda aynı şekilde hazırlayalım,kalan milföy paçasını en üste koyup
bolca pudra şekeri eleyelim en üstüne son dokunuş olarak böğürtlen den koyup servis yapalım.
*VANİLYALI KREMA İLE BÖĞÜRTLENİN MAYHOŞ LEZZETİ BİRLEŞİNCE*
*BU PASTACIKLARIN TADINA DOYUM OLMAZ*
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder