4 Şubat 2015 Çarşamba

KAT KAT LEZZET BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR






BÖĞÜTLENLİ PASTACIKLAR
 İÇİN MALZEMELER 

1/2 kg süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 fincan nişasta 
2 yemek kaşığı un
5 adet milföy
(Kişi sayısına göre çoğaltılabilir)
Böğürtlen 
pudra şekeri








YAPILIŞI 

Öncelikle kare olan milföy parçalarını ortadan iki ye bölüp fırında pişirelim  








Sütün içerisine yumurta,un ,nişasta ,vanilya,toz şekeri ekleyip
 koyu bir kıvam alana kadar pişirelim



Pişen milföylerimiz
 kat kat kabaracağı için bir bıcak yardımıyla 3 e ayırabilirsiniz



Harıladığımız kremayı sıkma aparatına koyduktan sonra milföylerimizin üzerine sıkalım
böğürtlenleride istediğimiz kadar üzerine yerleştirelim 



İkinci katıda aynı şekilde hazırlayalım,kalan milföy paçasını en üste koyup
bolca pudra şekeri eleyelim en üstüne son dokunuş olarak böğürtlen den koyup servis yapalım.

*VANİLYALI KREMA İLE BÖĞÜRTLENİN MAYHOŞ LEZZETİ BİRLEŞİNCE* 
*BU PASTACIKLARIN TADINA DOYUM OLMAZ*






AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder