22 Şubat 2015 Pazar

EGE OTLARINDAN ARAPSAÇI KAVURMASI




İster Etli Yemeği
İster kavurması ve yumurtalısı yapılan
Arapsaçı bitkisi sofralarda yer alır, tatlanır.


Malzemeler ;
Yarım kilo arapsaçı 
1 baş büyük boy kuru soğan 
zeytinyağı 
tuz

servis için ;
sarmısaklı yoğurt




Arap saçını güzelce yıkayıp saplarıyla birlikte
 incecik incecik doğruyoruz




Kuru soğanı  yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavuralım 




Temizleyip doğradığımız arap saçını da ekleyip
 kavurmaya devam edelim







Tuzunu da ilave ettikten sonra
kavrulan arap saçını servis tabağına alıp 
sarımsaklı yoğurt ile servis yapabiliriz




AFİYET OLSUN  ;)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder