28 Kasım 2014 Cuma

Kaburga Etli Antep Usulü Kuru Patlıcan, Biber, Kabak Dolması



Malzemelerimiz...

500 gr. Kaburga eti (kemiklerinde ayrılmış)
12 adet kuru Antep patlıcanı
12 adet kuru Antep kabağı
12 adet kuru Antep biberi
2 su bardağı pirinç
2 büyük kuru soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
2 yemek kaşığı kuru nane
1 limon suyu
2 yemek kaşığı Antep biberi salçası
1 su bardağı domates sosu (kışlık olarak kavanozlara hazırlamıştım.)

Gelelim Yapılışına....

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğradıktan sonra yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra içerisine salçayı ilave ediyoruz....


 yıkadığımız pirinci de üzerine ilave edip kavurmaya devam... 
sonrasında sumak, karabiber, tuz, kuru nane, limon suyunu ve domates sosunu da ekliyor,
biraz pişirdikten sonra tenceremizin altını kapatıyoruz...


Ayrı bir yerde patlıcanı haşlamamız gerekiyor...
Kuru kabak ve kuru biberi haşlamamıza gerek yok, sıcak suda biraz bekletmek yeterli olacaktır.
akabinde; soğumuş olan iç malzememizi doldurmaya başlayabiliriz.


pişireceğimiz tencerenin altına kaburga etlerini güzelce dizelim.
Üzerine de sırayla patlıcan, biber ve kabak dolmalarını yerleştirelim. 


Tenceremizi ocağa alıyor ve malzemelerinin üzerini 1 parmak geçecek kadar 
suyumuzu ilave ediyoruz. (ben sıcak su kullanıyorum) 
Kaynamaya başladığı anda altını kısıyor ve kısık ateşte içerisindeki su bitene kadar pişiriyoruz.


...Afiyetler...

2 yorum: