Malzemelerimiz...
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un (yaklaşık 4,5 su bardağı un)
...içi için...
3 adet orta boy "haşlanmış" patates
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
...üzeri için...
bir yumurta sarısı
çörekotu yada susam
Gelelim Yapılışına...
Sıvı yağ, ılık su ve ılık sütü bir kapta karıştırıyoruz, içerisine bir paket kuru mayayı ilave ediyor ve mayayı parmak uçlarımızla sıvı malzemenin içinde eritiyoruz...
sonrasında unumuzu ekliyoruz ve kulak memesi kıvamına gelinceye
kadar yoğurmaya devam ediyoruz...
yaklaşık yarım saat hamuru kabarması için bi kenarda bırakıyoruz...
bu arada bir çay veya kahve içebilirsiniz... ;)
poğaçamızın içi için kulanacağımız malzemelerimiz bir yerde birleştiriyoruz. "arzu ederseniz iç malzemesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz, acılı olabilir, kıymalı olabilir, peynirli olur yada aklınızda neler varsa damak tadınıza uygun her türlü iç malzeme ile yapabilirsiniz".
gelelim devamında ne yapacağımıza;
kabaran hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak iç malzememizi ekleyip yuvarlıyoruz. sonrasında fırın tepsimize diziyoruz..
1 adet yumurta sarısını poğaçalarımızın üzerine sürerek çörekotunu da üzerine serpiyor...
...180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar "30-35dk" pişmeye bırakıyoruz...
...ve poğaçalar hazır...
...Afiyet Olsun Efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder