25 Kasım 2014 Salı

Fıstıklı Antep Kurabiyesi




Malzemelerimiz...

250 gr. sade yağ veya sütsüz margarin
250 gr. toz şeker
250 gr. ince irmik  (sıfır numara)
300 gr. un
150 gr. ince çekilmiş Antep Fıstığı içi

Gelelim Yapımına...

Çukur bir kapta yağ ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpın ve irmikle unu karıştırın. Sonra un ve irmik karışımından şeker ve yağ karışımına azar azar eklenerek iyice yoğurun. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Mutfak masasında, 1,5 - 2 cm çapında olacak şekilde yuvarlayın.


Üstte gördüğünüz kalıplar varsa elinizde kullanın.!  Eğer yoksa GAZİANTEP' e yolunuz düşerse 
kesinlikle alın derim. ;) O ana kadar kurabiyelere yassı şekli verebilirsiniz.


Kurabiyeleri şekilleri itibariyle üstte gördüğünüz gibi oluyor. Güzel değil mi...
Bundan sonraki aşamamız yağlı kağıt açılmış fırın tepsisine aralıklı dizmek. 130 derecede ısıtılmış fırında kızarmayacak şekilde pişirilir. Soğumadan dokunmayın, tepsiden almayın.



...Afiyetler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder