25 Kasım 2014 Salı

Elmalı Kurabiye


Malzemelerimiz....

Hamuru için,
250 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 yumurta
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabatma tozu
ve
alabildiğine un koyunuz efenim

İç malzemesi için ise,
3 orta boy elma (yeşil elma kullanmanızı öneririm)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
ve 
üzeri için;
 pudra şekeri

Gelelim tarifine....

Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alıyoruz. Ayrı bir yerde 2 çay bardağı pudra şekeri bir paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırıyoruz sonrasında tereyağını üzerine ilave ediyor ve yumurtayı da ekleyip parmak uçlarımızla güzelce yoğuruyoruz.
Bu malzemelerin içine "klasik olucak ama" kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz ve hamurumuzu hazırlıyoruz.


Elmalarımızı rendeledikten sonra kuru üzüm, ceviz içi tarçın ve şekeri ilave edip pişiriyoruz.
Sonrasında hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyor, ve parçaları aşağıdaki 
resimdeki gibi açıyor ve bıçakla kesme işlemini yapıyoruz.
Tamamladıktan sonra malzememizi ilave ediyor ve yuvarlayıp ay şeklini veriyoruz.


Fırın tepsisine ay şeklindeki kurabiyelerimizi ( bu malzemelerden yaklaşık 32-34 tane çıktı ) diziyoruz. 


Önceden ısıtılmış 170 derecede fırınımıza yerleştirip kurabiyelerimizin üzeri pembeleşinceye kadar 
pişiriyoruz. 


Pişen kurabiyelerimizin üzerine pudra şekerini eledikten sonra...


Afiyetler efendim... ;)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder